omgeving1
omgeving4
IMG_10431
omgeving2
IMG_52371

Lekker actief de zomer door!

Gezellig met het hele gezin op Texel? Leuk! Misschien hebben je kinderen een heel ander idee van de dingen die een vakantie leuk maken dan jij. Geeft niks, op Texel kan het allemaal! Je kunt kiezen uit actief & sportief, wellness, relaxen, ondernemend of (in stilte) genieten van de natuur. We geven je wat tips voor de zomervakantie.

Actief & Sportief

Als je op Texel bent, is het heerlijk om naar het strand te gaan. Genoeg gewandeld in het afgelopen jaar? Ga dan eens blokarten, raften of powerkiten! Of daag jezelf uit in Klimpark Texel op Vakantiepark De Krim. Blokarten is een activiteit die eigenlijk iedereen snel onder de knie heeft. Je hoeft er niet per se sportief voor te zijn of conditie voor te hebben. Na een korte instructie race jij met je eigen blokart, (een karretje met drie wielen waar je in zit, en met een zeil erop) over het strand. Dat is tof om te doen. Je ontwikkelt in korte tijd flink wat snelheid, zonder dat het gevaarlijk wordt. Er moet wel voldoende wind staan. Vind je dit toch te spannend? Dan is powerkiten misschien meer wat voor jou. Een ervaren instructeur leert je de beginselen van het vliegeren en laat je voelen hoe krachtig de wind is. Als het lekker gaat, mag je vliegeren met een grotere vlieger en kun je tricks gaan proberen.

Wellness

Ben je meer van de ontspannen activiteiten en wellness? Dan is de Texelse variant een leuke aanrader. Neem eens een wolbad! In de Spa Woolness van Hotel Texel in Eierland stap je in een verwarmend, helend en ontspannend wolbad. Inderdaad, een bad met schapenwol erin! Vroeger gebruikten de Texelse boeren schapenwol om hun spieren en gewrichten na een zware werkdag weer soepel te maken in de koude winters. De lanoline in schapenwol stimuleert de helende werking van de huid. Na een uur stap je compleet ontspannen weer uit de wol. Je kunt het wolbad ook combineren met verschillende massages of pakkingen.

Strand en zee

Houd je van relaxen? Dan kom je op Texel goed aan je trekken op het strand. Het uitgestrekte Noordzeestrand loopt vanaf De Hors in de zuidpunt tot aan de vuurtoren. Ieder strandslag heeft zo z’n eigen karakteristieken. Zuidelijk van Paal 9 vind je het naaktstrand. Voor elk strandslag geldt: loop je een stuk naar links of naar rechts, dan heb je het strand bijna voor jezelf. Lekker met een boek of e-reader languit en genieten van de kabbelende golfjes aan de waterkant. En een dutje in de zon is altijd lekker!

Ga het water op

Op een eiland ontkom je niet aan het water. Gelukkig maar, want op en in het water is genoeg te doen! Een echt aanrader is het maken van een boottochtje vanuit de Oudeschilder haven. Je kunt mee met de garnalenkotter, zeehonden kijken op de zandbanken, een vistrip maken of spectaculair over het water razen in een snelle RIB. Leuk zijn ook de droogval-/wadlooptochten met de TX10. Zo ontdek je wat er zoal leeft in de zeebodem. Meer leuke tips vind je bij de VVV via texel.net.

Vogeleiland Texel

Op ons eiland komen bijna vierhonderd vogelsoorten voor! Sommigen zijn op doortocht van of naar hun overwinteringsgebieden, maar de meeste soorten hebben Texel ontdekt als geschikt leefgebied. In de tientallen natuurgebieden verspreid over het eiland, kun je nogal wat soorten spotten. Ook al ben je misschien geen diehard vogelaar, steeds meer gasten ontdekken hoe leuk vogels kijken is. Wil je weten waar je op moet letten of welke soort je hoort of ziet? Ga dan eens mee op vogelexcursie. Hoewel het voorjaar de beste tijd is om te vogelen, is er ook in juli nog genoeg te zien. Vogelinformatiecentrum Texel in De Cocksdorp organiseert diverse excursies voor beginnende en doorgewinterde vogelaars. Tip: neem een verrekijker mee, maar lenen kan meestal ook.