omgeving1
omgeving4
IMG_10431
omgeving2
IMG_52371

Ideale ligging

De woningen van Vakantiehuizen Texel liggen aan de Rozendijk, net buiten Den Burg en ook op fietsafstand van de dorpen Den Hoorn en De Koog. Het uitgestrekte Noordzeestrand ligt op slechts twee kilometer afstand, het bos voor de deur. In de directe omgeving is veel te doen, zodat je niet voor alles de auto hoeft te pakken.

Omgeving

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Praktisch het hele duin- en bosgebied aan de westkust van Texel, vanaf zandplaat De Hors tot aan de vuurtoren, is nationaal park. De natuur is hier indrukwekkend mooi. Door het gebied lopen vele tientallen kilometers fiets-, wandel- en ruiterpaden. Teveel om allemaal te ontdekken tijdens een familieweekend of vriendenuitje, maar genoeg om je ook tijdens een langer verblijf op Texel niet te vervelen!

Nationaal Park Duinen van Texel

Het Texelse bos

Het Texelse bos

Hoewel het bos op Texel ‘De Dennen’ heet, is er in het de afgelopen jaren een gevarieerd loof- en dennenbos van gemaakt, met een grote diversiteit in planten- en vogelsoorten. Ooit was het bos bedoeld voor houtkap, tegenwoordig heeft het vooral een recreatieve functie. Met natuurspeelplaatsen op meerdere plekken, een ruime en vrij toegankelijke barbecueplaats en een gezellige boskiosk met groot terras. Leuk met kinderen, maar ook de sportieve gasten, rustzoekers en vogelaars kunnen in het Texelse bos goed uit de voeten.

Het Texelse bos

Het strand

Het strand

Het uitgestrekte Noordzeestrand ligt op slechts enkele kilometers. Dichtstbijzijnde strandslag is paal 15 Westerslag. Dit strand is kindvriendelijk en richting paal 17 zijn strandsporten als vliegeren en golf- en windsurfen populair. Noordelijk van paal 17 is ook kitesurfen en strandzeilen toegestaan.

Het strand

Dorpen

Dorpen

Den Burg, Den Hoorn en De Koog kun je goed befietsen vanaf Vakantiehuizen Texel. De drie dorpen liggen alle op slechts enkele kilometers van het vakantielandgoed. Ieder dorp heeft z’n eigen karakteristieken. Historische panden, musea, een interessante geschiedenis, leuke winkeltjes en uitnodigende terrassen. Natuurlijk stap je ook makkelijk op de fiets of in de auto naar de andere dorpen.

Dorpen

Culinair genieten

Culinair genieten

Wie wel van een culinair avontuur houdt, wandelt zeker even naar onze buren van restaurant Bosq. Hier wordt met passie gekookt. De menukaart is veelzijdig en in de gerechten worden lokale producten gecombineerd met mediterrane invloeden. Met je vrienden of familie kun je er ook genieten van een boozy brunch, high tea of een seizoensgebonden Bosq Experience.

Culinair genieten

Chillen in de tuin

Chillen in de tuin

Je hoeft natuurlijk niet op pad! Heb je meer zin om bij huis te blijven? Pak je boek en ga lekker in de tuin zitten. Geniet van de rust en het fraaie, weidse uitzicht over de landerijen richting Den Hoorn.

Chillen in de tuin

previous arrow
next arrow

Blogs

Boek nu en ervaar zelf hoe leuk vakantievieren op een eiland is!