IMG_10431
omgeving4
omgeving2
IMG_52371
omgeving1

Maand van evenementen en activiteiten

Juli en augustus zijn traditioneel de maanden dat veel mensen hun zomervakantie inplannen. Logisch dat juist in die maanden diverse Texelse evenementen en nogal wat activiteiten plaatsvinden. Met nog een flinke slag om de arm vanwege de coronamaatregelen en het nog onduidelijke verloop van de zomer, nemen we alvast een voorschot op een aantal activiteiten en events in augustus.

Lego-dag

Misschien wel populairder dan ooit: bouwen met Lego! De populariteit van de bouwsteentjes nam een vlucht door het televisieprogramma Legomasters, waarin volwassenen bouwers de strijd met elkaar aangaan. Texel is die hype al ver vooruit. Al vele jaren organiseert Texelaar Erik Bakker een Lego-dag in en bij zijn boerderij aan de Pontweg. Verzamelaars en bouwers uit het hele land komen hier bij elkaar om hun bouwwerken te tonen. De Lego-dag staat op zondag 8 augustus 2021 in de agenda, aanvang 10.00 uur op Pontweg 146 richting De Koog.

Lammetjes knuffelen

Je denkt misschien dat er alleen in het voorjaar lammetjes worden geboren. Maar op Texel is dat zeker niet zo. Hier worden de geboortes meer over het jaar verspreid en kun je dus ook in augustus volop lammetjes knuffelen bij Schapenboerderij Texel. Verder leer je hier meer over het Texelse schaap en is ook op het buitenterrein veel te doen voor kinderen. Alle mogelijke boerderijdieren lopen er rond en je kunt er een rondje op een pony. Bijna dagelijks zijn er demonstraties schapendrijven met honden.

Picknicken in het Bossie op de Hogeberg

Leuk om te combineren met een fietstochtje: picknicken op de Hogeberg. Aan het Doolhof vind je wat door Texelaars wordt aangeduid als het Bossie op de Hoge Berg. In dit bijzondere bosje lopen leuke wandelpaadjes en bovenop de heuvel die er ligt staat een bank. Het verhaal gaat dat onder de heuvel een grote kei ligt verborgen, de Engelse Steen, die helemaal onder de Noordzee doorloopt naar Engeland. De zeven treden omhoog worden de Zeven Pannenkoeken genoemd. Bij hoge temperaturen blijft het bosje ’s zomers heerlijk koel. Een prima plek voor een picknick!

Havenvistijn Oudeschild

Oudeschild is de havenplaats van Texel. Thuishaven van de kottervloot en de plek om lekker een visje te scoren. Tijdens het jaarlijkse evenement HavenvistijnEnd of Summer Festival presenteren de Texelse vissers zich. Ze geven uitleg over de visserijtechnieken en op de vistafel kun je zien wat er zoal zwemt in de Noordzee. Wedden dat je verrast wordt door de grote diversiteit? Verder zijn er demonstraties van oude ambachten, zoals nettenboeten, kun je spijkerbroek hangen en is er volop muziek. Het spektakel staat gepland voor zaterdag 14 augustus 2021.

End of Summer Festival

Gelukkig voelt het nog niet als het einde van de zomer, maar het End of Summer Festival is wel de traditionele afsluiter van het zomerseizoen. In de horecabedrijven van De Koog en in de Dorpsstraat brengen deejays en liveoptredens de bezoekers in een swingende, tropische mood. De muziekstijlen lopen uiteen van reggae tot Hollandse meezingers. Het festival is op 30 en 31 augustus in badplaats De Koog.

Het grootste event van Texel

Het evenement met de grootste aantrekkingskracht: het Texelse strand. Tientallen kilometers hagelwit, zacht zand liggen op je te wachten. Lekker zonnen, volleyballen, spelen , zwemmen, hardlopen of waar je ook zin in hebt, op het Texelse strand ben je vrij en geniet je van het buitenzijn. En… gratis toegang en altijd aanwezig! Vanaf Vakantiehuizen Texel fiets je binnen tien minuten naar het strand van Paal 15. Nieuwsgierig naar meer leuks om te doen? Op de website van VVV Texel vind je een uitgebreid aanbod.